Місцева пожежна охорона: з надією на розвиток

Місцева пожежна охорона:  з надією на розвиток
23 Грудня 2023, 12:37
Поділитися:

На останньому засіданні Бориспільської міської ради депутати прийняли програму розвитку місцевої пожежної охорони на 2024-2026 роки. Вона була прийнята з метою забезпечення стабільного функціонування комунальної установи «Місцева пожежна охорона Бориспільської міської ради», організації заходів із запобігання виникнення пожеж та їх гасіння, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, забезпечення ефективної роботи з організації та забезпечення пожежної безпеки на території Бориспільської міської територіальної громади. Обсяг фінансування становить 58 млн 950 тис. грн на три роки.

Головна стаття витрат — забезпечення функціонування пожежної охорони — передбачає своєчасне проведення ремонту пожежної техніки, забезпечення її паливно-мастильними матеріалами та запасними частинами, придбання та оновлення обладнання, спеціального одягу та спорядження, що використовується при ліквідації пожеж та їх наслідків, оплату праці працівників, страхування їх життя, оплата комунальних послуг.

Також в програмі звернули увагу на розвиток пожежної охорони, зокрема, придбання нових пожежних автомобілів. Ця потреба назріла давно, адже автопарк і технічно, і морально застарілий.

«Пожежні автомобілі по усіх селах потрібно міняти — це факт. Їм вже по 40-50 років. Навіть запчастини до них дістати є великою проблемою, бо їх виробляє країна-агресор. В програмі закладена закупівля нової техніки. Проте ми розуміємо реальність сьогодення: якщо кошти необхідно буде направити на допомогу військовим, то наші старі машини ще пару років можуть поїздити», — зазначає керівник місцевої пожежної охорони Андрій Макаров.

Також Андрій Макаров зауважив, що витрати, заплановані на придбання спеціального одягу, скоріш за все, також залишаться невикористаними.

«Спеціального одягу ми отримали чимало по гуманітарній допомозі. Дякувати волонтерам, нам передали й багато спорядження. Тому можемо зекономити на цьому. Автомобілі, на жаль, по гуманітарній допомозі отримати набагато важче. Вони майже усі йдуть на ДСНС», — пояснює Андрій Макаров.
Що стосується приміщень, то в програмі закладений їх поточний ремонт. Частина робіт проводиться самими працівниками пожежної.

«Нам головне, аби в приміщенні було тепло, не було протягів, і на голову нічого не капало. За бюджетні кошти цьогоріч замінили вікна на металопластикові, підлатали дахи. Закінчуємо облаштування нового депо в Рогозові. А так хлопці у нас із руками, «косметику» потихеньку будемо робити самі», — розповідає Андрій Макаров.

Загалом, за словами керівника пожежної охорони, закладених у програмі коштів достатньо для стабільного функціонування установи. А ось чи буде розвиток, зараз вирішується на фронті. Адже ніхто не буде купувати нові пожежні машини, коли нашим захисникам потрібні дрони.

Місцева пожежна охорона:  з надією на розвиток

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама