Місто оскаржує рішення Київського апеляційного адмінсуду щодо будівництва на Андріївському узвозі

image
11 Листопада 2020, 13:44
Поділитися:

Київська міська державна адміністрація оскаржить рішення Київського апеляційного адмінсуду, яке фактично відновлює дозвіл на будівельні роботи на Андріївському узвозі, 14-16.  Про це повідомив голова КМДА Віталій Кличко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Цим судовим рішенням скасовані приписи та наказ Департаменту держархбудконтролю КМДА, якими заборонялось здійснення будівництва. Але, наголошу: жодне рішення суду в столиці не було та не буде підставою для будівництва в історичних зонах Києва, особливо – на Андріївському узвозі», – написав мер.

Він наголосив, що позиція міста незмінна і чітка: будь-яке будівництво має відбуватись із дотриманням усіх норм законодавства, зокрема, й щодо охорони культурної спадщини.

«Андріївський узвіз – історична старовинна вулиця Києва. І ми повинні зберегти її унікальність. Своїми діями місто вже неодноразово демонструвало, що здатне зупиняти забудовників, які нехтують думкою громади та намагаються втілити свої проекти всупереч інтересам киян і столиці», – наголосив мер.

Мер також підкреслив, що завершення будівництва на Андріївському узвозі, 14-16 може відбутись тільки за умови дотримання закону і попередніх домовленостей щодо поверховості та вигляду споруди. В іншому випадку – столиця має приклади заморожених об’єктів в історичній частині, власники яких зрештою пішли на умови киян і міста.

Одним із промовистих прикладів – будівництво на вулиці Гончара, 17-23, де забудовник вже демонтує декілька зайвих поверхів. 

Нагадаємо,  минулого року на Архітектурно-містобудівній раді Києва представили попередні архітектурно-планувальні рішення споруди за адресою Андріївський узвіз, 14-16,  аби столичні спеціалісти подивилися на об’єми споруди, що колись може постати. Але все, що було показано, забракували.

Підготувала Наталка Марків

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ