Місто має на меті тісно співпрацювати з Державною фіскальною службою

image
6 Лютого 2019, 06:33
Поділитися:

Фастів візьме участь у пілотному проекті взаємодії органів місцевого самоврядування та державної фіскальної служби. З даного питання вже є певні домовленості та напрацювання. Про це на понеділковій апаратній нараді повідомив начальник відділення ОДПІ в м.Фастів Олександр Міщенко.

 

Питання адміністрування місцевих податків та зборів сьогодні стоїть досить гостро у нашому місті. Інвентаризація земель, проведена минулого року, виявила чимало земельних ділянок, які активно використовуються фастівчанами на безоплатній основі. Містяни не вважають за потрібне оформляти землю в оренду чи у власність, а відтак не сплачують податки за її використання.

 

Підписання меморандуму про співпрацю з головним управлінням державної фіскальної служби має суттєво допомогти у вирішенні даного питання. Задля цього з відділенням ОДПІ у місті співпрацюватиме посадова особа фінансового управління – фахівець буде займатися виключно місцевими податками та зборами, маючи на меті в подальшому розробити дієвий механізм співпраці з платниками податків, сповідуючи принцип гнучкості та миттєвості надання послуг.

 

Було також зауважено, що рішення міської ради щодо диференційованої ставки податку на землі промисловості залежно від сплати ПДФО позитивно позначилося на співпраці з місцевими підприємствами. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua