Містяни просять запровадити в Броварах програму вивезення листя та встановити світлофор на вул. С. Москаленка – нові петиції   | Трибуна

image
7 Вересня 2020, 20:28
Поділитися:

На сайті міської ради 1 та 3 вересня з’явилося дві нові петиції. В одній містяни просять запровадити в місті програму вивезення листя та гілок, у другій – встановити світлофор та облаштувати пішохідний перехід на вул. С. Москаленка біля ТЦ «Атлант».

Авторка першої петиції – броварчанка Тетяна Кальченко.  Пані Тетяна пропонує запровадити в місті програму вивезення листя і гілок.

У петиції авторка розповідає про шкоду від спалювання листя і гілок для повітря та людей. Від збільшення концентрації шкідливих речовин особливо страждають громадяни з хронічними захворюваннями, алергічними реакціями та астмою. До того ж через смог не можна відчиняти на провітрювання вікна, пише пані Тетяна.

Та попри заборону спалювання листя, гілок, сухої трави, частина населення продовжує їх у такий спосіб утилізовувати. Особливо в осінній період. Авторка петиції зазначає, що зауваження, звернення в поліцію, скарги на «гарячу лінію» міськвиконкому на порушників особливо не вплинули: вони продовжують у такий спосіб утилізувати і забруднювати повітря. Причина – не мають куди подіти листя та гілки, а служби, яка б цим переймалася, у Броварах немає.

Тож просить розробити програму централізованого вивезення листя та гілок на зразок тієї, що наразі є в м. Боярка. Там комунальне підприємство міста організуало безкоштовне вивезення листя з приватного сектору: люди мають лише запакувати його в пакети не змішуючи з іншим сміттям. Потім його вивозять у спеціальне місце для компостування.

Нагадаємо, у квітні минулого року на сайті міськради з’явилася петиція з вимогою вжити заходів щодо незаконного спалювання сміття, листя та стерни. Через тиждень на постійній основі було створено робочу групу для протидії незаконному спалюванню в місті сміття та листя.

Паліїв сміття та листя «ловитиме» робоча група, створена на постійній основі

За спаювання сміття та листя винуватець може отримати штраф до 1700 грн. А у випадку пошкодження рослинності (небезпечним способом) можна сісти до в’язниці на строк до 10 років.

Куди ж дівати  листя та гілля мешканцям приватного сектора? Начальник відділу контролю за станом благоустрою управління інспекції та контролю міської ради Михайло Черняк ще минулого року рекомендував людям самотужки відвозити листя в «листівник», розташований за Старим кладовищем, а гілля – на ЦОС, що на вул. О. Оникієнка, де його подрібнять для опалення підприємства. А ще – листя можна компостувати в яму, зроблену на краю подвір’я. Однак частина мешканців Старого міста продовжує сміття, листя та гілля спалювати.

Авторка другої петиції – броварчанка Наталія Самко.

Жінка просить біля ТЦ «Атлант» на вул. С. Москаленка знести незрозумілу «кам’яну гору», установити світлофор та облаштувати пішохідний перехід. Як зазначено в петиції, «біля ТЦ «Атлант» встановлено незрозумілий різнокольоровий архітектурний об’єкт, який перекриває нормальний огляд дороги водіям, які виїжджають із житлового комплексу «Олімпійський», так і тим водіям, які прямують дорогою». Крім того, на іншому боці дороги розташована автозупинка, а от перейти до неї не нараджаючи себе на небезпеку – неможливо.

Вул. С. Москаленка

Вул. С. МоскаленкаВул. С. Москаленка

Із 250 необхідних голосів, які дозволять винести петицію на розгляд виконавчого комітету, прохання щодо запровадження програми листя та гілок вже набрало половину – 132, а звернення щодо встановлення світлофору та облаштування пішохідного переходу – 128.

Підтримати петиції можна за посиланнями:

Розроблення та запровадження програми вивезення листя та гілокВстановлення світлофору та облаштування пішохідного переходу біля ТЦ «Атлант». 

Фото – Євгеній Бодня, головне фото – із сайту міської ради 

Читайте також:

Петиція: будинку архітектора Івана Кривецького хочуть надати статус пам’ятки. ФОТОНова петиція: просять покласти плитку перед будівлею Броварської міськради«Ні» новоствореному району з центром у Борисполі» – розгляд електронної петиції на 77-ій позачерговій сесії міської ради 19.06.2020 р. Відео

Мешканці Торгмашу просять врятувати їх від амброзії – петиції

Перегляди публікації: 1

Джерело: Трибуна – Бровари