Міста Київщини запрошено до  участі у конкурсі на здобуття звання «Всесвітня столиця книг»

image
30 Січня 2020, 17:08
Поділитися:

За ініціативою заступника Генерального директора ЮНЕСКО з питань зовнішніх зносин Ф.Матоко оголошено про початок Конкурсу на здобуття звання Всесвітньої столиці книги ЮНЕСКО 2022.

Проєкт «Всесвітня столиця книг» започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 2001 році з метою відзначення міст, що досягли значних успіхів у популяризації книг, читання, а також у розвитку книжкової індустрії.

Згаданий проєкт є іміджевим та не передбачає фінансового сприяння містам – переможцям. До лауреатів конкурсу, зокрема, належать такі міста як Монреаль (Канада, 2005 рік), Єреван (Вірменія, 2012 рік), Вроцлав (Польща, 2016 рік), Тбілісі (Грузія. 2021 рік).

Серед вимог для участі у конкурсі, зокрема, є заповнення відповідної номінаційної форми, що додається, лист-підтримка мера міста-кандидата, два офіційні листи про підтримку кандидатури діючими національними професійними асоціаціями, а також план заходів у рамках проекту. Також однією із ключових вимог є підтримка кандидатів Національною комісією країни у справах ЮНЕСКО.

Детальна інформація щодо модальностей участі у конкурсі доступна за посиланням https://en.unesco.org/world-book-capital-city.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація