Міський голова попросив не розкручувати навмисно паніку через нібито погану воду у мережах

image
11 Лютого 2019, 13:44
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Лютий 11th, 2019

.

7 лютого в рамках цьогорічних звітів Тараса Костіна, міського голови Переяслава-Хмельницького (Київська область) на відкритих зустрічах з жителями міста такий захід відбувся і в міському ЦПТО. Традиційно училище обирається місцем громадських слухань для мешканців мікрорайону Лагері, Борисоглібської площі та інших. У просторій залі людей зібралося нібито й немало. Пороте серед присутніх були керівники різних служб та установ міста, важливих для його життєдіяльності, кілька депутатів міської ради, певна група активних переяславців, що

.

відвідують подібні заходи в різних мікрорайонах та інші. А от, власне, мешканців прилеглих до ЦПТО районів було не так і багато.

За традицією, що вже склалася, звіт про те, що вдалося чи не вдалося зробити минулого року в різних сферах міського життя було підготовлено у вигляді відеофільму. Після цього відбулося спілкування, обмін думками. Та головним чином міський голова чи керівники різних служб відповідали на запитання учасників зустрічі. І перш, ніж перейти до цієї частини, Тарас Костін наголосив, що нинішній рік для Переяслава оголошено роком фізкультури та спорту. Розробляється документація для реконструкції міського стадіону, зроблено важливі кроки для спорудження великого футбольного поля зі штучним покриттям в ЗОШ №4 і таке інше.

Зап.: Чому вул. Небесної сотні не включено до програми благоустрою на цей рік?

Міський голова: Це недостовірна інформація. Насправді її включено до цієї програми. Буде проводитися не ямковий ремонт, а так званими картами (ділянками). І таким чином частину цієї вулиці цього року зробимо.

.

Зап.: Чи робитимуть цього року ямковий ремонт по вул. Гімназійній у бік шлюзу №1?

Міський голова погодився, що на ній є значні проблеми і попросив начальника цеху “Благоустрій” ВУКГ взяти це питання на контроль.

Зап.: Яка подальша доля аварійного приміщення по вул. Сковороди, де раніше був соцзабез?

Міський голова: Відновленню воно не підлягає. Можливо, кращим варіантом було б земельну ділянку виставити на прозорий аукціон. Знайдеться інвестор, демонтує старе приміщення і побудує там те, що передбачено у генплані міста.

Зап.: Чи буде підтримка футбольного клубу “Переяслав”?

Міський голова: З райдержадміністрацією ми домовилися, що місто підтримуватиме дитячий футбол, а район — дорослу команду. Бо раніше з цього приводу почала виникати деяка плутанина.

Зап.: Була інформація, що Бориспіль все ж таки має намір скидати свої каналізаційні стоки у річку Карань

Наталія Устич, заступник міського голови: З цього приводу під керівництвом губернатора відбулося кілька нарад. На останній розглядалося три варіанти. Варіант, щоб ці, хоч і очищені стоки, йшли у Карань не було підтримано. Адже ще раніше і міська рада, і переяславці категорично були проти цього. Тож прийнято рішення, що ці стоки будуть скидатися до Бортницької станції аерації.

Зап.: Якою може бути доля памятника на центральній площі?

Міський голова: Це питання піднімалося на громадських слуханнях ще минулого року. Громада висловилася за те, щоб цей памятник поки що залишився. Місцеве самоврядування прислуховується до думки громади, тому так і буде.

Зап.: Коли буде належно впорядковано Борисоглібську площу?

Міський голова: Зараз оформляється земельна ділянка. Потім буде розроблятися проектно-кошторисна документація на реконструкцію всієї площі. Одразу скажу, що це буде не цього року. Але з часом там планується зона відпочинку з алеями, парковою зоною, фонтаном.

Зап.: Що з ремонтом сьомої школи?

Петро Ярмоленко, начальник міського відділу освіти: Нинішній етап ремонтування розпочато минулого року і він ще триматиме в цьому році, думаю, десь до першого вересня. А от дах над їдальнею, який протікав ще з перших років цієї школи, відремонтують вже десь за тиждень-два. Цього ж року плануємо зробити і капітальний ремонт їдальні.

Зап.: Зявилася інформація, що у міському водопроводі вода нібито не відповідної якості, і нею навіть не можна користуватися?

Міський голова: З цього приводу у мене є достовірна інформація: нічого у наших водопроводах не потруєно. Є незначне перевищення вмісту солі. Але, от наприклад, миргородська вода взагалі солона. Зроблено запит до державних органів на повторну експертизу нашої води. Так що прошу не створювати ніякої паніки. Для цього немає підстав. Інформація з нашої лікарні теж говорить, що захворювань на кишкові розлади через неякісну воду теж немає.

Леонід МІЛЮТІН

Фото автора

Джерело: Вісник Переяславщини