Міські електрички планують повернути «Укрзалізниці»

image
22 Липня 2019, 21:02
Поділитися:

«Укрзалізниця» ініціювала створення робочої групи, яка розгляне питання передачі міських електричок назад, залізничникам. Зараз цей вид транспорту на балансі «Київпастрансу».

Про це розповів директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький.

До 2021 року у столиці планують реалізувати проект «Kyiv Citу Express», який допоможе оптимізувати використання рухомого складу та запобігати таким ситуаціям, коли поїзди взагалі не виходять на маршрут.

Загалом на реалізацію цього проекту потрібно 4 мільярди гривень.

«Ми вивчаємо три варіанти фінансування: перший — власними силами (і ми на нього розраховуємо), другий — органи місцевої влади та Кабінет Міністрів, третій — приватні інвестиції з нашим партнерством. Зараз розглядаємо варіанти», — зазначив Роман Веприцький.

Він також підкреслив, що загалом потрібно відремонтувати майже 35 поїздів, а по мірі набуття прибутковості проекту — купувати новий рухомий склад.

«Щоб цей проект був ефективним, треба купити 10 одиниць рухомого складу місткістю до 1 тисячі осіб. Ми зараз ведемо перемовини з різними виробниками рухомого складу, у тому числі з Pesa, Stadler і КВБЗ».

Проект «Kyiv Citу Express» передбачає інтервал між електричками у пікові години 10—15 хвилин і охопить 47 станцій.

Також стало відомо, як боротимуться із безквитковими пасажирами. Для цього планують встановити турнікети, огородити зону очікування, а також підвищити штрафи.

Читайте також: Прийом заяв у виші завершується: Абітурієнтам розповіли, що робити далі

Читайте також: Із Гідропарку вивезли понад 40 тонн сміття

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV