Міська влада закликає киян не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення будинків

image
4 Серпня 2022, 13:35
Поділитися:

4 серпня 2022 г. 13:32

У Києві триває підготовка об’єктів інфраструктури до наступного опалювального сезону. Міська влада опрацьовує можливість виконання окремих енергоефективних проектів за програмами співфінансування. Водночас киян закликають не вдаватись до самовільного втручання в системи опалення, що негативно впливає на постачання тепла в будинку.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міськдержадміністрації (КМДА) з посиланням на інформацію директора Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Науменка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Він зазначив, що належний рівень теплопостачання залежить від багатьох чинників, одним із яких також може бути відповідальність самих мешканців. Ідеться про самовільне втручання в систему опалення, що негативно впливає на її роботу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Науменко закликав власників квартир не вдаватись до самовільного втручання в систему, діяти в рамках закону і будь-які зміни погоджувати з відповідними комунальними службами.

“Влаштування теплої підлоги за рахунок будинкового теплоносія, встановлення терморегулятора на системах, що не пристосовані до цього, збільшення опалювальних площ – це та інше спричиняє недогрів в одних помешканнях і перегріви в інших”, – зазначив він.

Директор Департаменту запевнив, що міська влада опрацьовує можливість виконання окремих цьогорічних енергоефективних проектів за програмами співфінансування, враховуючи обмеженість фінансових ресурсів через війну в країні.

Також чиновник пообіцяв, що столична влада забезпечить підвищений контроль усіх робіт у рамках підготовки до наступного опалювального сезону, регулярно інспектуючи житлові будинки та ключові об’єкти.

Нагадаємо, столична влада пообіцяла, що протягом вересня будуть закінчені всі планові роботи підготовки до зими. Вирішується питання забезпечення міста як основним, так і резервним видами палива. Водночас прийнято рішення щодо підготовки електромереж та електрообладнання для роботи за умов підвищеного навантаження.

Читайте: Кличко попередив киян про непростий опалювальний сезон

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона