Міносвіти затвердило перелік країн, де українські вступники зможуть скласти мультипредметний тест

image
20 Травня 2022, 17:01
Поділитися:

20 травня 2022 г. 16:39

Міністерство освіти і науки (МОН) затвердило перелік закордонних пунктів для проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ). Провести тестування, крім України, заплановано в 23 країнах.

Про це KВ дізналася з повідомлення МОН.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У відомстві розповіли, що наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти. Так, провести тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вдячний міністрам та партнерам за те, що вони погодилися підтримати українських вступників у такий непростий час. Проведення НМТ в інших країнах – складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави”, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

У МОН наголосили, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

Раніше KВ повідомляла, що у зв’язку з війною і подоланням її наслідків неможливо провести в традиційному форматі зовнішнє незалежне оцінювання, єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). В зв’язку з цим цьогоріч буде проведений Національний мультипредметний тест.

Читайте: Вступ до ВНЗ 2022: змінено умови проходження мультипредметного тесту

16 травня МОН затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення НМТ. Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та Києві.

Читайте: МОН затвердило перелік населених пунктів України, де випускники складатимуть Національний мультипредметний тест

Сьогодні, 20 травня, МОН оголосило про початок етапу підтвердження участі у складанні НМТ. Він триватиме до 7 червня 2022 року (включно).

Читайте: Вступ 2022: розпочинається етап підтвердження участі у Національному мультипредметному тесті

Фото: Львівська політехніка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона