Міноборони розпочало проєкт рекрутингу до ЗСУ

image
20 Листопада 2023, 14:58
Поділитися:

20 листопада 2023 г. 14:46

Міноборони оголосило набір добровольців у рекрути. Перший договір уже укладений між заступницею Міністра оборони Наталією Калмиковою та Владиславом Грезєвим, головою рекрутингової платформи громадської організації Lobby X. Соціальне підприємство допомагає громадянам мобілізуватися з початку повномасштабного вторгнення.

Про це KВ стало відомо з Facebook-сторінки Міністерства оборони України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова наголошує: “Проєкт дозволить людині обрати конкретний підрозділ на визначеній посаді, де його/її цивільний досвід буде найбільш корисним”. Також Міноборони повідомляє, що рекрутери будуть виконувати роботу в інтересах армії безкоштовно.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Для того, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ потрібно обрати актуальну вакансію на сайті, споріднену із заняттям, яким людина займається у повсякденному житті. Далі доброволець повинен подати своє резюме із мотиваційним листом на електронну пошту організації. Якщо досвід, вказаний у резюме відповідатиме вимогам вакансії із претендентом зв’яжуться представники військового підрозділу. Далі відбір проходитиме за результатами співбесіди. Переведенням на обрану особою посаду займаються представники військового підрозділу. Рекрутингова платформа запевняє, що не передає дані добровольців до ТЦК незалежно від того підходить вакансія добровольця чи ні.

Натомість процедура оформлення на контракт передбачає, що людина, що виявила бажання захищати Україну повинна прийти до військового комісаріату із пакетом документів та пройти медичний огляд. На відміну від рекрутів вибрати спеціальність контрактник не може.

Наразі існує єдиний державний реєстр усіх військовозобов’язаних “Оберіг”. Про це стало відомо із коментаря міністра цифрової трансформації для Еспресо. Відомо, що українців чекає нова реформа – смарт-мобілізація. За словами члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського нова система мобілізації передбачає “більше можливостей внести свої дані в держреєстри в режимі онлайн замість біганини з папірцями”. Нова мобілізація здійснюватиметься за допомогою електронного кабінету, у якому громадяни зможуть вказати інформацію про себе та бажану військово-облікову спеціальність.

Раніше KВ повідомляла, що Кабмін призначив міністру оборони Умєрову ще трьох заступників.

Фото: Facebook-сторінка платформи з працевлаштування та рекрутингової агенції Lobby X.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона