Міноборони повернули будівлі військового містечка у Києві вартістю 145 млн гривень

Міноборони повернули будівлі військового містечка у Києві вартістю 145 млн гривень
21 Вересня 2023, 18:34
Поділитися:

21 вересня 2023 г. 18:34

Прокурори Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону домоглися повернення Міністерству оборони України (МОУ) нерухомості вартістю 145 млн гривень. Прокурори довели у суді, що земля та будівлі військового містечка незаконно вибули з державної власності.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У повідомленні зазначається, що мова йде про будівлі військового містечка у Києві загальною площею понад 6 тис кв метрів та вартістю близько 145 млн гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У суді прокурори довели протиправність вибуття з державної власності земельної ділянки, яка належить до земель оборони, та незаконний продаж нежитлових будівель на цій землі.

Рішенням господарського суду Києва позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

Нагадаємо, у Київській області генерального директора підприємства-забудовника підозрюють у розтраті отриманих від Міністерства оборони України (МОУ) бюджетних коштів, призначених на будівництво житла для військових. Суму збитків, завданих державі, правоохоронці оцінюють у понад 3 млн гривень.

Читайте: Комерційне підприємство сплатить на користь МОУ понад 4,4 мільйони гривень штрафних санкцій, – Київська спецпрокуратура

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона