Мінна безпека стане частиною шкільного процесу – Містоінформ

image
16 Серпня 2023, 11:34
Поділитися:

Мінна безпека стане обов’язковим доповненням до шкільного курсу «Здоров’я, безпека та добробут». Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Наразі МОН спільно з ЮНІСЕФ розробляють спеціальний практикум з мінної безпеки для вчителів та школярів.

«Освіта має давати дитині корисні знання та навички. На жаль, нині і ще тривалий час в Україні надзвичайно актуальними будуть знання і вміння з мінної безпеки. Завдання дорослих і всієї системи освіти — надати дітям усю можливу інформацію про те, як залишатися в безпеці. Частина вчителів вже активно займається мінною просвітою, але наша мета — охопити кожну школу, кожен клас і кожну дитину», — зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Також в міністерстві зазначають, що для вчителів вже доступні посібник з детальними планами та презентації для уроків з мінної безпеки адаптовані для початкової та середньої школи.

Через бойові дії Україна стала однією із найбільш замінованих країн світу. За даними моніторингової місії ООН, з 24 лютого 2022 року до 30 липня 2023 через вибухонебезпечні предмети постраждали вже 100 дітей.

«Діти пізнають світ і дорослішають, отримуючи новий досвід. Проте інколи це пов’язано з ризикованою поведінкою. Жодна дитина не має ризикувати життям та здоров’ям, повертаючись додому зі школи, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику. Доки територія України забруднена мінами, наш обов’язок — розповісти дітям про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснити, як залишатися в безпеці», — наголосив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Джерело: Містоінформ