Міністра оборони та Посла Литви вразили темпи відбудови дитсадка «Рута» в Ірпені (відео)

image
6 Липня 2023, 11:26
Поділитися:

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас та Посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас вражені темпами відбудови дитсадка на вулиці Миру в Ірпені. Як відомо, всі роботи із відновлення закладу, який серйозно постраждав під час бойових дій у місті, фінансує уряд Литви.

Арвідас Анушаускас, Міністр оборони Литовської Республіки:

«Я думаю, що всі країни, які допомагають саме відновлювати такі об’єкти, як школи, дитсадки, лікарні, реабілітаційні центри, вони роблять не менш важливу роботу, ніж допомагаючи, так як ми також допомагаємо, військовими матеріалами для українських Збройних Сил, щоб вони скоріше закінчили цю війну і скоріше вигнали окупантів зі своєї території».

А поки ЗСУ активно працюють на фронті, тут не менш активно працюють будівельники. Щодня їх водночас близько вісімдесяти. Паралельно виконують внутрішні та зовнішні роботи. Також уже готують подвір’я для встановлення дитячих майданчиків.

Олександр Гречка, начальник дільниці:

«Ігрових майданчиків буде тринадцять, а також два спортивні. Там, де у нас навіси, буде резинове покриття, а де дитячі майданчики, там буде штучна трава».

До речі, разом із кардинальними змінами будівлі, змінюється і назва дитсадка. Раніше він називався «Радість». Тепер – «Рута». Перейменували заклад на знак вдячності литовцям за надану допомогу. Адже квітка рута — це неофіційний символ Литви.

Вальдемарас Сарапінас, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні:

«Минулого тижня Ірпінська міськрада вже затвердила нову назву. За нашою пропозицією, буде Рута».

Завершити будівельні роботи та відкрити цей дитсадок для дітей обіцяють до кінця літа.

Дмитро Негреша, керуючий справами виконавчого комітету ІМР:

«Відкриття цього садочка відбудеться на День Незалежності нашої держави. Я ще раз хочу подякувати уряду Литви за те, що вони роблять для нашої держави і для міста Ірпеня».

Джерело: Містоінформ