Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та голова Київської ОВА Олексій Кулеба відвідали Гостомель, Макарів та Нещерів

image
14 Жовтня 2022, 17:04
Поділитися:

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов та голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба з робочим візитом відвідали населені пункти Київщини – Гостомель, Макарів та Нещерів.

Під час виїзду присутні перевірили готовність громад до опалювального сезону та процес відбудови області. Олексій Кулеба розповів про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону. На сьогодні Київщина повністю готова до зимового періоду.

«Ми відновили пошкоджену росією комунальну та опалювальну інфраструктуру. Розробили антикризові планові реагування. Спільно з органами місцевого самоврядування та Урядом ми працювали над накопиченням альтернативних джерел енергії та біопалива, та іншими заходами, щоб успішно розпочати опалювальний сезон», – зазначив Олексій Кулеба.

Окрім того, голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що після масованого обстрілу 10 жовтня вдалося максимально швидко відновити в постраждалих громадах електрику. У селі Нещерів працюють комісії, які фіксують пошкодження, також триває розбір завалів.

У Макарові до кінця місяця будуть завершені поточні ремонтні роботи в багатоквартирних будинках. Також в Гостомелі учасники виїзної зустрічі оглянули процес робіт в одному із житлових комплексів та постраждалу багатоповерхівку, що відновлять за кошти програми UNITED 24.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація