Міністерство у справах ветеранів України відкрите до працевлаштування ветеранів й ветеранок

image
21 Листопада 2023, 13:06
Поділитися:

Міністерство у справах ветеранів України пропонує ветеранам й ветеранкам війни можливості для реалізації свого потенціалу в цивільному житті.

Професійний та життєвий досвід фахівців та фахівчинь, які працювали у надскладних побутових та емоційних умовах, може стати суттєвим внеском у командну роботу Мінветеранів. Ці знання та навички допоможуть команді Мінветеранів у формуванні та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб і членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Наразі, відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року № 2259-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», яким внесені зміни, в тому числі, до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (далі – Закон), передбачено спрощену процедуру вступу на посади державної служби та посади в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану. Особи призначаються без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад, а також за наявності у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Інформація про вакантні посади у Мінветеранів, на які проводиться добір на період дії воєнного стану, вичерпний перелік інформації, необхідної для участі в доборі, та строк її подання, розміщується на офіційному вебсайті Міністерства в розділах: «Новини» та «Призначення на посади державної служби на період дії воєнного стану».

Відбір на посади державної служби побудовано на принципах рівних можливостей, законності, доброчесності, політичної неупередженості та прозорості.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація