міні-футбольне поле та воркаут-майданчик відкрили у Ржищеві

image
10 Листопада 2020, 17:52
Поділитися:

9 листопада відбулося урочисте відкриття чергових об’єктів спортивної інфраструктури у м. Ржищів. Це поле для міні-футболу зі штучним покриттям та workout-майданчик з вуличними тренажерами.

За дорученням голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна на церемонію відкриття завітав начальник обласного управління молоді та спорту Сергій Тимофєєв, який, по завершенню урочистостей, також провів інспекцію спортивної інфраструктури міста.

Так, нове поле для міні-футболу розміром 42х22 м зі штучним покриттям відкрили на території опорного закладу освіти «Ржищівський ліцей «Лідер». Біля ігрового поля облаштовано також два тренажери – мультифітнесстанція та тренажер для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Другим спортивним об’єктом, який урочисто відкривали у Ржищеві, став workout-майданчик з 11 вуличними тренажерами, а саме: жим від грудей – верхня тяга, СК Воркаут, жим ногами, маятник–твістер, повітряний ходок, батерфляй (без сидінь), гребний тренажер, Хос Райдер, степпер–тренажер для привідних та відвідних мʼязів стегна, орбітрек, важільна тяга. Розташувалася спортивна споруда на території Ржищевської гімназії «Гармонія».

«На виконання обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2021 роки за рахунок обласного бюджету та коштів платників податків всієї області облдержадміністрацією у 2020-му  було закуплено та передано до Ржищева комплект спортивного обладнання та технологічних комплектуючих для облаштування міні-футбольного майданчика на загальну суму 886 500 гривень та для воркаут-майданчика на суму 323 533,50 гривень. Зауважу, що вже будувався майданчик коштом місцевого бюджету», – відзначив Сергій Тимофєєв під час церемонії відкриття.

Варто зазначити, що в рамках цьогорічної частини обласної програми заплановано сім футбольних майданчиків, і майданчик у Ржищеві став заключним, сьомим. А з 46-ти запланованих за проєктом майданчиків для занять воркаутом на території опорних навчальних закладів Київщини відкрито цьогоріч близько 40-ка.

Довідково. На території Київської області діє програма розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки, в рамках якої з метою розвитку спортивної інфраструктури Київською обласною державною адміністрацію та її структурним підрозділом, Управлінням фізичної культури і спорту закуповується обладнання та технологічні комплектуючі для облаштування спортивних майданчиків. Встановлення спортивних майданчиків проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету.

Цьогоріч в рамках Програми заплановано зведення наступних 68 об’єктів:

– 15 мультифункціональних майданчиків з гумовим покриттям розміром 32х18 м для занять чотирма ігровими видами спорту:

– 7 міні-футбольних полів зі штучним покриттям розміром 42х22 м та майданчиками з вуличними тренажерами

– 46 майданчиків для Workout зі штучним газоном та тренажерами на території опорних закладів.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація