«Мінера» столичного метро засудили до 6 років ув’язнення

image
14 Листопада 2019, 23:24
Поділитися:

Дніпровський районний суд Києва засудив на 6 років позбавлення волі чоловіка за неправдиве повідомлення про підготування вибуху. Про це зазначає пресслужба прокуратури міста Києва на своїй Фейсбук-сторінці.

«Установлено, що у липні 2018 року вказаний громадянин повідомив на спецлінію «102» про підготовку вибуху на станції метро «Гідропарк» КП «Київський метрополітен». За результатами перевірки зазначеного повідомлення, вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин на даній станції не виявлено», − йдеться у повідомленні.

Пресцентр прокуратури додає, що після встановлення особи «мінера» з’ясувалось, що вказаний громадянин уже був раніше засуджений за аналогічний злочин.

Нагадаємо, 18 вересня, близько 17:00 у Києві чоловік із прапором України погрожував підірвати міст Метро. Правоохоронці перекрили міст для автотранспорту і зупинили рух підземки від станції «Дніпро» до «Лісової».

Згодом озброєного чоловіка затримали спецпризначенці. Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що проти затриманого порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», і йому може загрожувати довічне ув’язнення.

Читайте також:

Рух метро зупинено від станції «Дніпро» до станції «Лісова» − невідомий погрожує підірвати міст
Підірвати міст метро погрожував колишній військовий. Поліція затримала терориста
«Мінера» з мосту метро поліція в тероризмі не звинувачуватиме

Джерело: Трибуна Бровари