«Мінер» станції метро Вокзальна може провести 6 років у в’язниці

image
21 Вересня 2020, 09:40
Поділитися:

Слідчі завершили досудове розслідування, щодо чоловіка, який замінував станцію метро «Вокзальна». Під час слідства за рішенням суду він перебував під цілодобовим домашнім арештом. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Подія трапилась  влітку цього року: невідомий  зателефонував на спецлінію 102 та повідомив про закладену вибухівку на одній із станцій столичної підземки.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та  кінологи. Після перевірки станції, правоохоронці не виявили жодних підозрілих предметів чи вибухонебезпечних речовин. «Терориста» встановили та затримали.

 -Ми з’ясували, що 26-річний киянин зателефонував  до поліції та повідомив про закладення вибухівки на станції метрополітену зі свого мобільного телефону. У зловмисника вилучили гаджет та направили на проведення відповідної експертизи. Тож, після проведення ряду досліджень, слідчі довели причетність зловмисника до даного злочину, – розповіла старший слідчий управління поліції в метрополітені Наталія Зубкова.

На даний час досудове розслідування завершено та матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровані до суду.

За  «жарт» молодому чоловікові загрожує від двох до шести років позбавлення волі. 

Наталка Марків

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ