Мінекології може надати допомогу у реконструкції очисних міста 

image
27 Березня 2019, 17:24
Поділитися:

Мінекології може надати допомогу у реконструкції очисних міста 
Автор Visnik, Опубліковано: Березень 27th, 2019

.

26 березня Тарас Костін, міський голова Переяслава-Хмельницького (Київська область) провів засідання чергового виконкому міської ради. Було прийнято зміни до кількох міських програм, що стосуються екології, природоохоронних заходів тощо на цей рік.

З цього приводу Олександр Вітківський, начальник міського відділу капбудівництва та ЖКГ пояснив, що до міської програми “Питна вода України” раніше було включено два об’єкти, які  немає можливості фінансувати з міського бюджету. Так і реконструкція очисних споруд, і ремонт каналізаційного колектору насправді не мають відношення до заходів з покращення питної води і повинні фінансуватися за рахунок так званого екологічного податку. Тож їх і було перенесено до відповідної екологічної програми.

Зазначив також, що з’явилася можливість подати обидва об’єкти на співфінансування Міністерства екології. Там нібито готові зробити це вже цього року, хоч вартість реалізації проектів і дуже висока. Лише виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції переяславських очисних може коштувати до 1 млн. грн, а сама реконструкція – 1 млн. євро.

Джерело: Вісник Переяславщини