Метро відкрито: унікальні кадри із архіву 1960 року

image
6 Листопада 2019, 15:05
Поділитися:

59 років тому запрацював Київський метрополітен.

Це була непересічна подія не лише для Києва, але й для всієї країни. І її, звичайно, висвітлили на сторінках газети «Вечірній Київ».

На передовиці номеру за 6 листопада (неділя) 1960 року вийшов матеріал «Метро відкрито!». Він починався так:

«Цього дня чекали давно. Ще тільки з’явилися в місті перші огорожі з літерою “М”, а кияни, дивлячись на них, вже мріяли про той час, коли спалахнуть під землею яскраві вогні і помчать підземними коридорами перші експреси…

За звитяжною працею славних метробудівців стежив весь Київ. Разом із будівельниками хвилювалися кияни в напружені години перед збойками і всім серцем раділи звісткам про перемоги метробудівців.

Ще задовго до призначеного часу у вестибюлі станції “Хрещатик” почали збиратися люди. Це представники партійних, комсомольських, профспілкових організацій столиці України, робітники підприємств і будов, діячі науки і культури. З захопленням оглядають вони красиву споруду. В усіх кінцях просторого залу чути схвальні вигуки на адресу її творців…».

Далі йшов детальний опис події, з переліком поважних гостей і  їх урочистих промов. Завершується матеріал словами: «Під звуки маршу перші поїзди вирушають у путь. Київський метрополітен відкрито!».

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ