​​Метро на Виноградар: “Київметробуд” сплатить до бюджету понад 139 млн грн

image
25 Січня 2023, 09:55
Поділитися:

Прокуратура через суд стягнула з АТ “Київметробуд” понад 139 мільйонів гривень до бюджету Києва за нецільове використання бюджетних коштів на будівництві метро до житлового масиву Виноградар. Генпідрядник програв апеляцію.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію столичної прокуратури та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора про стягнення з генерального підрядника будівництва двох нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії метрополітену понад 139 млн грн до столичного бюджету, – йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що будівельна компанія використала не за цільовим призначенням кошти місцевого бюджету, які були виділені на фінансування будівництва лінії метрополітену від станції “Сирець” до житлового масиву Виноградар.

Отримані з бюджету кошти генпідрядник розмістив на депозитні рахунки в банківській установі, таким чином збагативши комерційну структуру за рахунок територіальної громади.

Київська міська прокуратура звернулася з позовною заявою до генпідрядника про стягнення безпідставно отриманого прибутку на користь територіальної громади в особі Київської міської ради. Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та висновками, викладеними у рішенні господарського суду про наявність підстав для задоволення позову.

Читайте також: “Продавали” українські паспорти громадянам рф: у Києві затримали ділків, які видавали себе за співробітників СБУ

Головні новини Києва – 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua