Методики стрес-менеджменту для забезпечення ефективної діяльності  закладу дошкільної освіти

image
3 Лютого 2021, 16:10
Поділитися:

Перед сучасним керівником та колективом закладу освіти сьогодення ставить безліч задач. Велика кількість справ, планів  та звітів, вимоги, необхідність постійного контролю та мотивації співробітників, відповідальність у виконанні своїх обов’язків, супроводжуючі проблеми та негаразди – це лише невелика частка стресових факторів, які можуть впливати на загальний стан людини. Вирішити проблему  стресу на робочому місці допомагають методи стрес-менеджменту, що і стало провідною темою засідання  Управлінського університету директорів закладів дошкільної освіти Фастівської міської територіальної громади, яке відбулося 2 лютого у Фастівському навчально-реабілітаційному центрі.

Директор НРЦ Алла Коваль презентувала свій досвід роботи «Методики стрес-менеджменту для забезпечення ефективної діяльності колективу», з якого учасники засідання дізналися, що ж таке стрес-менеджмент і які  заходи можуть застосовувати керівники, щоб знизити вплив стресу на педагогів свого закладу, довше зберігати продуктивність їх праці, підтримувати позитивний настрій.

Завдяки психологічним практикам, що провели психологи закладу Євгенія Шевченко та Олена Семещук, керівники закладів дошкільної освіти оволоділи практичними прийомами подолання  стресу та психоемоційних станів.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів