Мешканців Київщини запрошують долучитися до обговорення культурного проєкту

image
17 Вересня 2020, 11:04
Поділитися:

Міністерство культури та інформаційної політики України активно працювало над Мінімальними стандартами забезпечення громадян культурними послугами або як вони раніше часто називались – Мінімальним культурним кошиком.

До цих напрацювань залучались працівники закладів культури та освіти сфери культури (музеїв, бібліотек, мистецьких шкіл, клубних закладів), представники органів управління культурою в громадах, обласних центрів народної творчості, Української бібліотечної асоціації, експерти-аналітики донорських проєктів та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Управління культури Київської обласної державної адміністрації пропонує ознайомитися з першим варіантом проєкту відповідної постанови Кабінету Міністрів України.

Проєкт постанови винесено на громадське обговорення, тож кожен може долучитись та надати свої пропозиції до 1 жовтня (включно).

Зверніть увагу на декілька аспектів:

– проєкт акта стосується не всіх закладів культури;

– проєкт акта стосується виключно базового рівня адміністративно-територіального устрою (рівень громади);

– проєкт акта не стосується змісту послуги (як от зміст мистецької освіти, зміст заходів тощо), а стосується системи забезпечення умов (матеріально-технічне забезпечення, кадрова політика, організаційно-управлінська політика тощо) для працівників закладів і жителів громад, що дасть змогу створювати якісні і доступні культурні послуги.

Мета: задовольнити культурні потреби громадян якісними послугами та зробити заклади культури сильнішими і привабливішими.

Вашу експертну думку, коментарі, конструктивну критику та пропозиції надсилайте на електронну пошту: [email protected].

Варто зазначити, що анонімні пропозиції не враховуються.

Ознайомитись з проєктом мінімальних стандартів можна за посиланням: http://bit.ly/minStandart



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація