Мешканців Київщини наполегливо просять не палити суху траву та листя: паліям загрожують великі штрафи

Мешканців Київщини наполегливо просять не палити суху траву та листя: паліям загрожують великі штрафи
11 Березня 2024, 10:59
Поділитися:

Із настанням тепла громадяни починають приводити до ладу городи та подвірʼя, спалюють залишки листя, сухої трави та різноманітного сміття. Проте це має не тільки згубні наслідки для довкілля та здоров’я людей – за підпал сухостою передбачені достатньо великі штрафи.

Детальніше про це розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте підписуватись.

Під час спалювання листя чи трави руйнується ґрунтовий покрив та всі наявні в ньому поживні речовини. З листям згорають корисні комахи, знищується насіння і коріння рослин. Родючий ґрунтовий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише за п’ять-шість років, – зазначили екологи.

Відмітимо, що спалювання сухостою в Україні є незаконним і передбачає не тільки адміністративну, а подекуди й кримінальну відповідальність.

Якщо ви стали свідками того, що хтось палить листя чи будь-яку природну рослинність, одразу повідомляйте про це за номером 102.

Зазначимо, що штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків становить від 3 060 грн до 6 120 грн, а для підприємств та посадовців ще більше – від 15 300 грн до 21 420 грн.

Як ми писали раніше, пожежа сталася, у неділю 10 березня, біля Вирлиці — одного з найбільших озер Києва, що у Дарницькому районі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua