Мешканцям столиці нагадали, куди дівати сміття після ремонтів

image
11 Жовтня 2019, 12:54
Поділитися:

Кияни мусять дотримуватися правил благоустрою, які діють у столиці. Зокрема, вивозити за свої кошти будівельне сміття, що утворюється під час ремонтів квартир.

Про це говорить керівник КП «Київблагоустрій» Павло Бірюк.

– Сьогодні нагадаю про дуже актуальну для Києва тему – тему підступного підкидання мешканцями сміття, причому, не тільки побутового, а й будівельного, пише Павло Бірюк. – Попереду великі вихідні. Прогнозую, що до вівторка Київ знов буде засміченим. Але наші інспектори слідкуватимуть за ситуацією та вимагатимуть від балансоутримувачів територій їхнього вчасного прибирання.

Павло Бірюк також пояснив, що угоди ЖЕДів та ОСББ на вивіз сміття стосуються обслуговування саме баків з побутовими рештками, і не стосуються вивозу великогабаритного будівельного сміття.

– Проте люди зловживають. Людина робить ремонт, складає мішки та …не замовляє вивіз за окремі гроші. І таке – часто-густо. Думаю, це питання не тільки грошей, а й культури, якщо хочете, ментальності, констатує Бірюк. Тим часом, за ініціативи наших інспекторів, було прибрано звалища на Академіка Білецького, 3, на Хрещатику, 25, на пр. Комарова (біля мосту поруч із станцією електричок) та на Межигірській, 37.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ