Мешканцям Броварщини пропонують доставлення продуктів літаком | Трибуна

image
1 Квітня 2021, 11:25
Поділитися:

Мережа супермаркетів «Сільпо» розпочала пілотний проєкт із доставлення замовлень літаками в невеликі населені пункти, де не працюють логістичні оператори. Про це ідеться на сайті компанії.

Як вказано в повідомленні, на сьогодні відкрито небо над територією Київської області. Доставлення здійснюється шістьма літаками з аеродрому в Київській області.

Для організації доставки «Сільпо» переобладнали ангар для літаків у спеціальний авіарозподільчий центр (АРЦ). Доставка літаком працює в радіусі 40-хвилинного польоту від АРЦ.

Тестування послуги здійснюється за «білими списками». Покупці, які стали учасниками «Власного Рахунку» в «Сільпо» в Київській області або передмісті Києва, отримали пропозицію зробити замовлення на сайті «Сільпо» з опцією авіадоставки.

З початку березня перші клієнти вже могли отримати продукти літаками.

Зараз у рамках пілотного запуску доставка літаком здійснюється безкоштовно для замовлень від 1500 грн. Крім того, є обмеження стосовно ваги замовлення: літаком можна доставити не більше 40 кг за один раз. Це пов’язано з тим, що літак може не мати можливості приземлитися в безпосередній близькості до будинку.

Інженери офісу логістики вже працюють над тим, щоб встановити на літаки спеціальне мобільне обладнання, щоб пілоти могли доставити навіть об’ємні й важкі замовлення від кабіни до дверей покупців.

Замовлення попередньо збираються в РЦ в Броварському районі, далі в АРЦ індивідуальні замовлення комплектуються безпосередньо перед доставленням. Така система розроблена для того, щоб дотримуватися температурних режимів для різних продуктів.

Авіадоставка Сільпо, фото Сільпо

Після вивчення попиту та аналізу замовлень авіадоставлення, «Сільпо» розглядає можливість відкриття повноцінного dark skystore для оперативного оброблення замовлень.

Фото – Сільпо

Читайте також

У Гоголеві впав літак: бельгієць та українець – у реанімації

Розбився мотодельтаплан. У авіакатастрофі загинуло двоє броварчан. ФОТО

У Броварах зробили безпілотник «Браво». ФОТО

30 років «мандариновій» авіакатастрофі під Броварами. ФОТО

Джерело: Трибуна – Бровари