Мешканці вулиці Глибоцької проти вантажівок

Мешканці вулиці Глибоцької проти вантажівок
4 Березня 2024, 19:04
Поділитися:

Звернення від мешканців вул. Глибоцької зачитав під час планової наради 4 березня депутат Ілля Луців. Вони скаржаться на активний рух вантажівок через вулицю, результатом чого є руйнація дорожнього полотна та приватних будинків. Під зверненням підписалося 95 осіб.

За словами керівника бориспільського батальйону патрульної поліції Артура Шкроба, рух містом для вантажного транспорту обмежений. Так, станом на сьогодні дорожні знаки 3.3 «Рух вантажних автомобілів заборонено» встановлені на 25-му кілометрі автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський в напрямку міста Бориспіль, а також безпосередньо на в’їзді в Бориспіль зі сторони Києва. Їх встановлено з метою зменшення руйнації дорожнього покриття. 

Зазначений дорожній знак забороняє рух вантажних автомобілів масою понад 3,5 т або таку, що перевищує зазначену вагу на знакові. За порушення вимог знаку передбачена адміністративна відповідальність згідно з ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків) КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 340 грн. 

«Проїжджати в місто можуть лише ті вантажівки, які прямують до підприємств, що розташовані в межах міста. І згідно правил дорожнього руху вони мають використовувати для цього найкоротший шлях», — зазначив Артур Шкроб. Також він додав, що дасть вказівку екіпажам патрульної поліції звернути увагу на рух вантажівок по вул. Глибоцькій. 

До теми. За даними патрульної поліції, на в’їзді в місто з боку Харкова наразі знак 3.3 відсутній, але інспектори відділу безпеки дорожнього руху БПП в м. Бориспіль направили відповідний запит до міської ради. Триває розгляд звернення. Також у майбутньому на в’їзді до всіх населених пунктів Бориспільської громади з’являться дорожні знаки 3.15 «Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 24 т, заборонено» та 3.16 «Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 7 т, заборонено».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама