Мешканка столиці отримала 8 років за поширення інформації щодо розташування об’єктів ЗСУ

image
14 Серпня 2023, 15:24
Поділитися:

14 серпня 2023 г. 15:22

Суд апеляційної інстанції залишив без змін вирок суду, яким мешканку столиці визнано виною у передачі інформаціїспівробітнику фсбщодо розташування об’єктів ЗСУ в умовах воєнного стану. Суд першої інстанції визнав жінку винною та засудив до 8 років позбавлення волі.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Прокурори у суді довели, що жінка здійснювала фото-та відеозйомку об’єктів, на яких розміщувалися підрозділи Збройних Сил України на території Києва та Київської області.

“Цю інформацію разом з координатами об’єктів через месенджер вона передавала співробітнику фсб рф. Отримані дані ворог використовував для координації дій військових рф щодо корегування нанесення ними ракетних та авіаційних ударів по цих об’єктах”, – йдеться у повідомленні.

Суд першої інстанції визнав жінку винною в інкримінованому злочині (ч. 3 ст. 114-2 КК України) та засудив до 8 років позбавлення волі. Вказаний вирок суду обвинувачена оскаржила в апеляційному порядку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Заслухавши доводи сторін, Київський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу обвинуваченої, а покарання, призначене судом першої інстанції, без змін.

Читайте: Суддав рік умовно киянці, яка “засвітила” роботу ППО у столиці

Фото: Київської обласної прокуратури

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона