Мешканка Борисполя вербувала дівчат для нелегальної роботи в Туреччині

Мешканка Борисполя вербувала дівчат для нелегальної роботи в Туреччині
25 Січня 2024, 16:52
Поділитися:

Мешканку Борисполя судитимуть за вербування людей з метою експлуатації. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

У оприлюдненій офіційній інформації йдеться про те, що згідно з матеріалами досудового розслідування, мешканка Борисполя в одній із груп у Telegram розміщувала повідомлення з пропозицією високооплачуваної роботи за кордоном. Здебільшого на оголошення відгукувалися жінки, які потрапили в складні життєві обставини. Використовуючи під час спілкування з потерпілими психологічний вплив на ґрунті їх матеріальних проблем через відсутність роботи та збіг тяжких сімейних обставин, їй вдалось завербувати шістьох жінок, двоє з яких проживали в місті Ірпінь. Надалі за власний кошт вона купувала їм авіаквитки до Туреччини та бронювала номер у готелі. Клієнтів для жінок вербувальниця підшукувала шляхом розміщення відповідних оголошень на турецьких сайтах. Прибутком жінки мали ділитися з нею. 

Досудове розслідування здійснювалось відділом поліції №2 Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід — управлінням міграційної поліції ГУНП в Київській області та Державною прикордонною службою України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама