Мешканець Київщини постане перед судом у справі про заволодіння 10 га землі Національної академії аграрних наук

image
15 Березня 2023, 15:01
Поділитися:

15 березня 2023 г. 14:52

У Київській області правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом шахрайства. Чоловіка звинувачують у протиправному заволодінні землею Національної академії аграрних наук України вартістю 900 тис. гривень та подальшому її перепродажу.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що мешканець Київщини, використовуючи підроблені документи, приватизував 10 га вартістю 900 тис. гривень. Земля перебувала у державній власності, та знаходилась у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Надалі земельну ділянку внесли до статутного капіталу товариства, співзасновником якого є підозрюваний, а після цього землю продали фермерському господарству.

За процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного, за фактом шахрайства, використання завідомо підробленого документа та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, раніше прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного мешканця Київщини за аналогічними фактами. Він незаконно приватизував 19 га землі НААН вартістю понад 1,8 млн гривень та продав їх тому самому фермерському господарству.

Читайте: Судитимуть мешканця Київщини, який шахрайським шляхом заволодів майже 19 га землі Національної академії аграрних наук

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона