Мешканець Києва намагався гранатою підірвати своїх товаришів на Львівщині, – ФОТО

image
31 Травня 2022, 19:46
Поділитися:

Суд обрав запобіжний захід мешканцю Києва, який намагався гранатою підірвати авто з чотирьма людьми у Львівській області. За замах на вбивство чоловіка заарештували без права внесення застави.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Мешканець Києва підірвав авто гранатою з людьми в салоні, Львівська обласна прокуратура

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу: там ми публікуємо ще більше актуальних та важливих новин Києва, області та України.

За даними слідства, 27 травня чоловік намагався вбити чотирьох своїх товаришів. Для цього він залишив у припаркованому автомобілі, де знаходились його знайомі, свій рюкзак із гранатою. Після її активації, зловмисник відійшов на безпечну відстань. Внаслідок вибуху четверо людей отримали поранення.

Мешканець Києва підірвав авто гранатою з людьми в салоні, Національна поліція України

Мешканець Києва підірвав авто гранатою з людьми в салоні, Національна поліція України

Підривника затримали правоохоронці та взяли під варту без альтернативи внесення застави. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Відомо, щокілька тижнів тому мешканець столиці запропонував своїм знайомим – мешканцям Київщини, передати йому по кілька тисяч доларів, за які він мав придбати автівки за кордоном та доставити їх на територію України, після чого віддати “клієнтам”. 54-річна жінка та троє чоловіків, двоє з яких її однолітки, а третій – віком 43 роки, передали чоловікові значну суму грошей, проте автомобілів він не придбав, а гроші привласнив.

Зловмисник заявив, що машини найближчим часом мають прибути з-за кордону і разом з майбутніми власниками приїхали на Львівщину зустрічати авто, яких не існує.

Коли всі сіли в автомобіль Mitsubishi, зловмисник під надуманим приводом вийшов з машини та залишив на передньому пасажирському сидінні сумку з гранатою. Ймовірно – це була Ф-1. Вона здетонувала та травмувала людей, які були в салоні авто. На щастя, ніхто з них не загинув.

Також ми писали про те, що столичні правоохоронці викрили шахрая, який організував схему виготовлення фейкових журналістських посвідчень та дозволів на отримання травматичної зброї. Про це повідомили в Національній поліції. Шахраєм виявився 57-річний директор видавництва. Так звану послугу він рекламував на своєму особистому веб-сайті, де і продавав підроблені документи.

Крім того, ми повідомляли про те, що в Києві правоохоронці викрили чоловіка, який обікрав автомобіль військової. Чоловік розбив скло автівки та поцупив із салону взуття, військову форму та медичні засоби. Інцидент стався в Шевченківському районі столиці. Про це повідомили у прес-службі поліції Києва.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua