Мерія Ірпеня розпорядилася поховати екс-головного лікаря Київщини у цинковій труні

image
30 Листопада 2020, 23:29
Поділитися:

30 ноября 2020 г. 16:01

Вчора, 29 листопада, в Ірпені провели в останню путь заслуженного лікаря України, директора комунального підприємства Київоблради “Київський обласний онкологічний диспансер” Олега Ременника. Видатного лікаря за вказівкою мерії Ірпеня ховали в закритій труні, яка була поміщена в цинковий ящик. Проте міністерство охорони здоров’я офіційно визнало, що ховати померлих від ковіду безпечно.

Про це KV стало відомо з повідомлення екс-голови Київської ободержадміністрації (КОДА) Михайла Бно-Айріяна на його сторінці в Facebook.

“Вчора проводжали в останню путь заслуженного лікаря України Олега Ременника. В закритій труні, яка до того ж, була поміщена в окремий цинковий ящик”, – написав Михайло Бно-Айріян.

в Телеграм

Він зазначив, що писати про таке йому вкрай неприємно, але робить це “заради усіх тих людей, хто стикається з такою дикістю та середньовіччям кожен день”.

“Ховати померлих від ковіду абсолютно безпечно. Законом не вимагається кремувати хворих, класти їх в мішок з хлоркою, цинкові труни тощо. Навіть труну можна відкрити. Це чітко написано в постанові МОЗ №44 від 4 серпня 2020 року. Але закон – не вказівка для багатьох лікарень, представників місцевої влади та керівництва цвинтарів. Які просто знущаються з людей та роблять на цьому бізнес. Причому не лише в одному місті, але і по всій країні. І останнє. Мерія Ірпіня – ви просто ідіоти. Ви відірвалися від людей”, – з обуренням додав екс-очільник КОДА.

Нагадаємо, Олег Ременник пішов з життя в результаті коронавірусної хвороби 26 листопада 2020 року.

Читайте: Директор Киевского областного онкологического диспансера Олег Ременник умер от коронавируса

Нагадаємо, в труні з оцинкованого сталевого листа зазвичай транспортують і ховають тіла при необхідності тривалого перевезення. Цинкова труна герметично запаюється, це, з одного боку, дозволяє затримати процес розкладання трупів, а, здругого, при тривалому перевезенні оберігає пасажирів і персонал транспортних засобів від трупного запаху. Цинкові труни часто використовуються для доставки тіл військовослужбовців, які загинули в гарячих точках під час збройних конфліктів.

Фото: Facebook Бно-Айріян

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона