Мер Славутича повідомив про окупацію міста та запровадження рашистами комендантської години

image
26 Березня 2022, 22:40
Поділитися:

26 марта 2022 г. 22:27

Сьогодні, 26 березня, в Славутич на Київщині зайшли війська рф. Мер повідомив про окупацію міста та попередив мешканців про запровадження рашистами більш жорсткої комендантської години. Також очільник міста підтвердив інформацію про трьох загиблих мешканців.

Про це КВ стало відомо з відеозвернення мера Славутича Юрія Фомічева.

“Славутич від сьогоднішнього дня в окупації. Ми стійко боронили наше місто, три дні тому ми отримали ультиматум здати місто без бою, але наші військові, наша Нацполіція прийняли рішення відстоювати місто… Ми бачимо що наші сили були абсолютно нерівні… Було прийнято рішення не прикриватись мирними жителями”, – повідомив у зверненні Фомічев.

в Телеграм

Мер Славутича заявив, що сьогодні місто окуповане але Славутич залишається українським містом. Фомічев порадив містянам не виїздити за межі міста не не пересуватися зі зброєю.При цьому Фомічев підтвердив загибель трьох мешканців міста.

Мер розповів, що наразі з окупантами ведуться перемовини про можливість евакуації людей з міста та організації “зелених коридорів”.

Крім того, він додав, що з 19.00 до 07.00 у Славутичі триматиме комендантська година, яку контролюють окупанти. Також по місту будуть пересуватися загарбники з метою перевірки відсутності зброї.

“Окупаційні війська працюють в місті на предмет обстежень наших будівель на предмет наявності зброї”, – попередив очільник Славутича.

Також він підтвердив інформацію про загиблих мешканців міста. Окрім того, Фомічев повідомив, що одним із важливих завдань для фахівців Славутича є ротація персоналу на ЧАЕС.

Нагадаємо, вдень 26 березня було повідомлено, що мер Славутича Юрій Фомічев, який був затриманий російськими загарбниками, звільнений та разом з жителями міста прийняв участь в проукраїнському мітингу на головній площі міста.

Читайте: У Славутичі на Київщині рашисти викрали мера міста та захопили лікарню (відео)

Фото: Славутицька міська рада

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона