Мер Києва вручив 64 ордери на нові квартири для тимчасового проживання ВПО (фото)

image
11 Жовтня 2023, 15:37
Поділитися:

11 жовтня 2023 г. 15:03

Сьогодні, 11 жовтня, мер Києва Віталій Кличко вручив 64 ордери на нові квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Загалом влада Києва придбала 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб.

Про це KВстало відомо з допису на сторінці в Facebook мера Києва Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомив Віталій Кличко, сьогодні, 11 жовтня, він вручив 64 ордери на нові квартири внутрішнім переселенцям для тимчасового проживання.

За його словами, влада Києва вже придбала 113 квартир, сумарною вартістю майже 230 млн гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Кличко додав, що всього у Києві потребують житла 956 родин внутрішньо переміщених осіб. Це багатодітні родини; сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю; родини, де мама одна виховує дітей. А також непрацездатні особи та інші люди, які потребують особливої уваги та підтримки.

“Від початку повномасштабної війни в Києві вже зареєструвалися близько 281 тисячі ВПО. Із них – понад 55 тис. дітей. А з 2014 року прихисток у столиці знайшли загалом більше 400 тис. українців. Це майже 325 тис. сімей. Зокрема, 70 тис. дітей, близько 15 тис. людей з інвалідністю та понад 66 тис. пенсіонерів. Столиця робить усе для того, щоб українці, які переїхали до Києва, жили комфортно та легше адаптувалися на новому місці”, – підсумував в Кличко.

Нагадаємо, у липні столична громада придбала 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб для тимчасового проживання. Перші 37 квартир для ВПО вже введені в експлуатацію. Наразі ще 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання.

Читайте: Для переселенців, які проживають в Києві, придбали 113 квартир

Фото: Facebook сторінка Віталія Кличка

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона