Мер Кличко протестував нові трамваї

image
16 Жовтня 2020, 18:10
Поділитися:

У Києві запустили два нових трамваї PESА на лівому березі. Журналісти “Вечірнього Києва” змогли проїхатись разом з мером Віталієм Кличком в першій тестовій поїздці одного із трамваїв.

Курсуватимуть вони за маршрутом №28, що проходить через майже усю Троєщину та Лісовий масив – від станції метро «Лісова» до вулиці Милославської. Цей маршрут є одним із найпопулярніших серед киян і, відповідно, одним із найприбутковіших.

– Спеціалісти КП «Київпастранс» відремонтували колії на маршруті 28-го трамваю від станції метро «Лісова» до вулиці Милославської. Тепер цими коліями можуть рухатися і нові сучасні трамваї. Зокрема, на маршрут уже завтра вийдуть два нових трамваї PESA, – повідомив Віталій Кличко.

Нові трамваї розраховані на 60 сидячих місць, є зручними та достатньо швидкими, вони здатні розганятись до 70 км/год.

Зараз у Києві, разом з двома новими, вже курсує 49 таких трамваїв. На лівому березі, однак таких трамваїв небагато, 80% – це старі, ще радянські моделі, які експлуатуються понад 30 років.

Загалом сьогодні лівобережна трамвайна мережа налічує 10 трамвайних маршрутів, на яких щодня курсують 122 трамваї. 

– Оскільки Борщагівська лінія швидкісного трамваю укомплектована новим рухомим складу в достатньому обсязі, тепер є можливість направити нові трамваї і на лівий берег. Тому два трамваї PESA вирішили спрямувати сюди, на 28-ий маршрут. Вагони сучасні й комфортні – з низькою підлогою, відповідають всім вимогам інклюзивності, – сказав мер.

Після того, як мер разом із журналістами проїхались в трамваї, нас висадили на зупинці біля станції метро “Чернігівська”, а наші місця зайняли звичайні люди, які з подивом дивились на мера, що виходив з трамвая.

– Ви будете першими пасажирами!, – промовив до людей Кличко.

Ці трамваї сьогодні ще проходитимуть тестування, але вже завтра – 17 жовтня, повноцінно будуть перевозити киян.

PESA – це польський концерн, що спеціалізується на виробництві потягів, вагонів, трамваїв і їх модернізації.

Нагадаємо, деякі трамваї у Києві змінили графік руху.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ