Мер Ірпеня провів прийом громадян спільно з представниками ДТЕКу (відео)

image
25 Січня 2023, 17:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Середа, 9 ранку. Традиційний день прийому громадян Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Але цього разу –  очільник громади не один. На зустріч із мешканцями він запросив представників компанії-електропостачальника ДТЕК «Київські регіональні електромережі».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Кожного дня, коли надходять дзвінки на Гарячу лінію з приводу відключення, є світло чи нема, ми робимо таблицю і передаємо представникам ДТЕКу. Щоб вони звіряли, де є світло, де нема і виправляли ці графіки. Але люди просили поспілкуватися з представниками ДТЕКу».

Староста Михайлівсько-Рубежівського округу Катерина Пасюк у черзі на прийом – перша. Прийшла не з особистого питання, а від мешканців округу. Каже, дуже добре, що є  можливість поставити питання напряму фахівцю ДТЕКу

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«Чого саме Забуччя не включено в схему планових відключень. І також хочемо зясувати для себе як саме працюють ці планові відключення. Бо в селі вони не працюють».

Руслан Шевченко, провідний інженер Ірпінської дільниці ДТЕК «Київські регіональні електромережі»:

«У нас кожен клієнт привязаний до лінії 10 кВт. Потрібно розбиратися у якому блоці, чому не було електроенергії».

Представники ДТЕКу беруть проблему Забуччя на замітку, уточнюють вулиці, де протягом довгого часу не з’являється світло, й обіцяють розібратися. Від багатьох мешканців звучало також питання, чому включення світла часто зміщується і не відповідає графіку.

Руслан Шевченко, провідний інженер Ірпінської дільниці ДТЕК «Київські регіональні електромережі»:

«Таке можливо. Тому, що ми просимо дотримуватися правил відключення. Коли у нас йде графік погодинних відключень, при включенні спостергіється максимальне навантаження на мережі. Ми просимо не вмикати прилади одночасно, на тридцять хвилин затримати, щоб наша мережа змогла стабільно включитися».

Пані Алла показує квитанцію, у якій фантастичний рахунок за електроенергію. А все тому, що платить за комерційним тарифом, як і усі мешканці ЖК «Київський», де вона проживає.

Алла Кучерик, мешканка ЖК «Київський»:

«Сім тисяч! За місяць! за світло!».

Жінка розуміє, це не тема сьогоднішнього прийому. Та все ж вирішила вкотре спробувати розв’язати проблему, яка вже не один рік турбує мешканців «Київського».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Прийнятий закон і Верховна Рада проголосувала, що у воєнний час люди, що проживають в квартирах не будуть платити за комерційним тарифом, а будуть платити, як звичайний споживач. І ще плюс один рік після закінчення війни».

Маркушин зазначив, домовлятиметься з ДТЕКом про спільну зустріч забудовників та мешканців таких проблемних будинків, щоб якнайшвидше перевести оплату за електроенергію на звичайний тариф.

Загалом, на сьогоднішньому прийомі поставити питання напряму представникам ДТЕКу змогли до пів сотні мешканців громади.

Руслан Шевченко, провідний інженер Ірпінської дільниці ДТЕК «Київські регіональні електромережі»:

«Які питання потребують більш детального аналізу – будемо додатково їх розглядати. А на частину питань ми надаємо відповіді прямо зараз».

Поміж проблемними питаннями, люди знаходили підстави і на приємні слова в адресу енергетиків.

Катерина Пасюк, староста Михайлівсько-Рубежівського старостинського округу:

«У такий непростий для країни час у наших енергетиків теж фронт. Налагоджують електропостачання і ми маємо про це пам’ятати і маємо, все-таки, дякувати».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV—джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV