Мер Ірпеня не зміг протягнути через виконком підвищення тарифів «на воду»

Мер Ірпеня не зміг протягнути через виконком підвищення тарифів «на воду»
24 Вересня 2024, 11:13
Поділитися:

Сьогодні члени виконкому Ірпінської міськради не підтримали пропозицію мера Ірпеня Олександра Маркушина щодо підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення КП «Ірпіньводоканал» до 63 грн 92 коп. Також виконком Ірпінської міськради не підтримав підвищення абонплати КП «Ірпіньводоканал» до 20 грн. Про це йдеться у публікації Інформаційного агентства ITV.

Проти підвищення тарифу Ірпіньводоканалу виступили перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук та секретар Ірпінської міської ради Анжела Макеєва. Після цього підрозділи виконкому звернулися з проханням доопрацювати питання.

Після того, як рішення не підтримали члени виконкому, Олександр Маркушин запропонував провести наступного понеділка нараду на КП «Ірпіньводоканал», а члени виконкому запропонували доопрацювати питання на робочій групі.

Нагадаємо, що на початку вересня цього року Ірпіньводоканал запропонував підвищити тариф удвічі — до 67,6 грн. Під тиском комісії, яку очолює заступник мера Андрій Кравчук, вдалося оптимізувати тариф до 63,92 грн.

«Керівництво підприємства так і не надало інформацію про штатні розписи працівників КП із зазначенням прізвищ. У медіа та серед громадськості поширюється інформація про наявність так званих «мертвих душ» у штаті Ірпіньводоканалу. У структурі нового тарифу «Ірпіньводоканалу» 36% становить зарплата. Це викликає недовіру до показників підприємства. Тариф варто з часом підвищувати, але не в 2,5 рази і лише за умови, якщо керівництво КП надасть повноцінне фінансово-економічне обґрунтування», – заявив Андрій Кравчук.

Про непрозорість діяльності КП «Ірпіньводоканал» заявила і секретар Ірпінської міської ради Анжела Макеєва: «Громада досі не отримала від КП «Ірпіньводоканал» інформацію про суму збитків, завданих КП «Ірпіньводоканал» втратою через бездіяльність керівництва підприємства об’єктів у Бучі та Ворзелі. Також відсутня інформація, скільки бюджет Ірпеня недоотримав від непідписання договору на транспортування стоків з Бучанської громади до «Київводоканалу». Питання має бути доопрацьовано на відповідній комісії з обгрунтованості нових тарифів».

Джерело: Містоінформ