Мер Ірпеня Маркушин: остаточного плану заказника “Ріка-Герой Ірпінь” ще немає

image
4 Травня 2023, 23:25
Поділитися:

4 травня 2023 г. 19:48

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин заявив, що створення ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка-Герой Ірпінь” погоджено з головою екологічної комісії Київської обласної ради (КОР) Романом Титикало, а також іншими зацікавленими людьми у владі та серед громадськості. Але поки що остаточно погодити план, який є зараз, не можуть, бо не враховані всі питання відбудови транспортної інфраструктури Ірпеня.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення мера Ірпеня Олександра Маркушина 4 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“В Ірпені буде створено ландшафтний заказник місцевого значення “Ріка-Герой Ірпінь”.

Таке рішення ми вчора (3 травня – KВ) підтримали з директором Київського еколого-культурного центру Володимиром Борейко, головою екологічної комісії Київської обласної ради Романом Титикало, головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком, депутатами Ірпінської міської ради, керівниками структурних підрозділів, активістами та громадськістю”, – повідомив Маркушин.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він нагадав, що створення ландшафтного заказника “буде означати, що ніякого будівництва на території охоронної зони (50 метрів від річки) – не буде. Також буде взято під охорону екологічний стан річки”.

Разом з тим, ірпінський голова визнав, що на сьогодні “остаточно погодити план, який є зараз, на жаль, ми не можемо, адже в ньому не враховані важливі для громади питання відбудови транспортної інфраструктури міста”. До прикладу мер навів відбудову мосту в селі Романівка та інших мостів через річку, які не враховані у наявному плані.

Як інформувала KВ, незабаром у Київській області з’явиться новий об’єкт природно-заповідного фонду – ландшафтний заказник “Ріка-Герой Ірпінь”. Мова йде про територію вздовж русла річки Ірпінь на землях Білогородської ОТГ, загальною довжиною 19,7 км та площею 198 га. Білогородська сільська рада цю ініціативу вже погодила.

Лишається дочекатись коли Департамент екології Київської облдержадміністрації (КОДА) винесе відповідний проєкт рішення на розгляд депутатів облради.

Читайте: Заказник “Ріка-Герой Ірпінь” розташується на 198 га земель Білогородської громади

Фото: “Голос України”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона