Мер Броварів провід нараду з керівниками найбільших торгівельних мереж, аптек та АЗС міста

image
1 Квітня 2020, 14:43
Поділитися:

Броварський міський голова регулярно отримує від броварчан звернення щодо порушення окремими суб’єктами підприємницької діяльності додаткових заходів щодо поширення COVID-19. Серед основних скарг – недотримання працівниками продуктових магазинів заходів індивідуального захисту, невиконання «масочного» режиму та перевищення граничнодопустимої кількості покупців в торговому залі.

Тому, зранку Ігор Сапожко провід нараду з керівниками найбільших торгівельних мереж, аптек та АЗС міста. До зустрічі долучились керівник поліції начальник міського відділу поліції Олег Петренко та координатор контрольно-сортувального містечка на території ББКЛ Олександр Кулик.

 

Основний посил мера стосувався серйозного ставлення до карантинних заходів, які запроваджуються в місті. Олег Петренко підтримав мій заклик та зі свого боку пообіцяв посилити контроль з боку поліції за сферою обслуговування.

Неприпустимо сьогодні, що продавці не мають засобів індивідуального захисту та антисептиків. Так само неприпустимо, коли в магазинах утворюються черги, не дотримується дистанція, а покупці ходять без масок.

– На жаль, статистика останніх днів невтішна. Сьогодні ми маємо найбільшу кількість хворих на COVID-19 в місті Києві. Бровари не просто знаходяться поруч зі столицею, ми розуміємо, що досі велика кількість людей працює в Києві і повертається щодня в Бровари. І в першу чергу ці люди йдуть в магазини, аптеки, банки.

Це наш спільний виклик – попередити поширення коронавірусної інфекції в місті тому ще раз закликаю:

заборонити підприємствам всіх форм власності допуск відвідувачів без захисник масок та рукавиць;
забезпечити персонал засобами індивідуального захисту та деззасобами;
забезпечити на вхідних групах зон санітарної обробки працівників та відвідувачів;
дотримуватись проти епідеміологічних та санітарно-гігієнічних норм;
забезпечити покупцям можливість тримати дистанцію з оточуючими не менше 1,5 метра;
неухильно контролювати виконання вимоги щодо перебування не більше 1 людини на кожні 20 кв метрів площі торгового залу;
оприлюднити правила перебування в торговому залі на період карантину в видимих місцях біля входу в заклад;
всіх броварчан закликаю при відвідуванні закладів торгівлі, аптек та інших закладів обов’язково одягати маску та рукавиці.

По можливості не покидайте свої домівки! Будьте свідомими та залишайтесь здоровими! написав на своїй сторінці міський голова Ігор Сапожко.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed