«МЕДИЦИНА МАЄ БУТИ БІЛЬШ ЯКІСНОЮ ТА ДОСТУПНОЮ НАВІТЬ У НЕВЕЛИЧКИХ СЕЛАХ»

image
3 Липня 2019, 17:18
Поділитися:

Про медичну реформу та її перспективи говорив кандидат у народні депутати України в 93-му виборчому окрузі Олександр Жукотанський із персоналом Кагарлицької центральної районної лікарні.

Політик переконаний, що медреформа потрібна, але зміни мають проводитися з урахуванням думки лікарів-практиків. Тому що від якості цієї реформи залежать життя людей.

«Кому, як не лікарю, видніше, що слід змінити в першу чергу. Медицина має бути більш якісною та доступною навіть у невеличких селах», — наголосив Жукотанський.

Претензії до реформи як із боку медиків, так і з боку пацієнтів кандидат вважає справедливими та наголошує на терміновому запровадженні страхової медицини. Тоді людина отримає гарантований пакет медичних послуг, а медзаклади — відповідне фінансування.

До слова, на «Миронівському заводі по виготовленню круп і комбікормів», яке очолює Жукотанський, запроваджене так зване корпоративне страхування. Надається допомога на лікування та оздоровлення.

Також на зустрічі Жукотанський розказав про систему профілактики захворювань працівників його підприємства. Тут працює кілька медичних кабінетів, де працівники регулярно проходять окремі профілактичні обстеження. А в разі потреби їм надається і фахове лікування.

У рамках проекту жителі сіл отримують безкоштовні консультації та обстеження лікарів різного профілю.

Розповів кандидат і про свою передвиборну програму, зокрема, зупинився на розділі медицини. Серед головних завдань для себе від бачить технічне оснащення лікарень, розробку концепції розвитку ФАПів та лікарень, залучення додаткових коштів на закупівлю сучасного обладнання в лікарні та можливість громадам контролювати видатки на медицину.

Медики схвально оцінили програму Олександра Жукотанського й погодилися на тісну співпрацю.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна