Медіа-хаб та два кінозали: яким буде столичний кінотеатр Гагаріна

image
12 Лютого 2019, 17:04
Поділитися:

Будівлю кінотеатру ім. Ю. Гагаріна у Шевченківському районі реконструюють. Проект затверджений розпорядженням КМДА.

– Під час оновлення споруди кількість поверхів буде збільшено до п’яти. У надбудові розташують адміністративні та робочі приміщення комунальних підприємств «Телекомпанія «Київ», «Радіостанція «Голос Києва» та «Вечірній Київ», – розповів заступник голови Київської адміністрації Вячеслав Непоп.

За інформацією архітектурного бюро «АIММ», будинок збереже свою історичну функцію кінотеатру: на першому поверсі розмістяться два кінозали на 63 і 35 місць, просторе фойє та адміністративні приміщення.

– Однією з головних завдань при реконструкції будівлі було створення безбар’єрного простору для всіх груп населення. Столичні засоби масової інформації отримають просторі студії, світлі гримерки і редакторські, монтажні тощо, – кажуть архітектори.

Нагадаємо, що кінотеатр імені Гагаріна, збудований у 1971 році, пропрацював за призначенням до 1993 року. Потім там відкрили ресторан з більярдним клубом, який невдовзі закрили. У 1998-му у будівлі створили продовольчий ринок, а глядацький зал звільнили від крісел. У травні 2001 року рішенням Київради приміщення передали Українській православній церкві для створення Сирецького меморіалу, але виконанню цього рішення завадили місцеві продавці. Лише в 2007 році вдалось вивести торгівлю з будівлі, але кінотеатр досі не експлуатується і разом із територією перебуває у занедбаному аварійному стані.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ