Меч Муромця та доріжки для ролерів: у Деснянському районі завершують реконструкцію парку

image
8 Вересня 2020, 11:17
Поділитися:

У парку «Муромець» завершується облаштування локації для велосипедистів, скейтерів та ролерів.

Про це повідомив в.о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

-Вже облаштовано 600-метрову доріжку з відповідним покриттям,проведено благоустрій алеї та прилеглої території. З метою запобігання несанкціонованому заїзду у парк встановлено механічні боларди. Незабаром відкриття… А далі тут можна буде проводити навіть змагання. Це місце точно матиме своїх шанувальників, – впевнений Олексій Король.

Також у парку облаштували новий арт-об’єкт – клумбу у формі щита, а посередині встановили дерев’яний меч із назвою парку – «Муромець».

 Нагадаємо, що на території острова  Муромець є два заповідники – Муромець-Лопуховатий, що займає територію 270 гектарів і Муромець – Бобровня в 30 гектарів, вони недоторканні, а сам острів має площу понад 800 га.

Ділянка, яку нині впорядкували, на думку архітекторів, які у 2017 році затверджували проєкт, потребувала  впорядкування і регулярного рекреаційного використання у межах  від Московського моста до закінчення парку Дружби народів, і від річки Дніпро до річки Бобровня. Сюди ж входить і спортивний інноваційний парк «Х-парк».

Наталка Марків

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ