McDonalds у Броварах: приміщення вкотре не змогли ввести в експлуатацію

image
7 Жовтня 2019, 20:32
Поділитися:

ПП «Спартак», яке є забудовником земельної ділянки на розі вулиць Київської та Чорновола, в черговий раз отримало відмову у введенні  в експлуатацію ТЦ  під назвою «МАRK mall», побудованого  фактично в «серці міста».

«…Поспешите, ведь открытие уже скоро, не упустите шанс быть под одной крышей с McDonalds, Comfy, Rozetka, Shket, G-Autlet, Ева и другие…», –  зазначаєтья в рекламі оренди торгових місць. До слова, площа приміщення торговельного центру 8000 кв м, а вартість оренди близько 500 грн за метр, сусідство з McDonalds обійдеться дорожче, близько 850 грн за метр.

Нагадуємо, що замовник будівництва ПП «Спартак  досяг згоди зі світовим брендом у галузі швидкого харчування ПІІ «МакДональдс Юкрейн Лтд» щодо розміщення закусочної МакДональдс у приміщенні зазначеного торговельного центру.

Втім, прибічникам швидкого харчування доведеться знову зачекати, адже за інформацією ДАБІ, торговельний центр збудовано з «невідповідністю об’єкта проєктній документації, будівельних норм та правил».

Наразі на сайті ДАБІ відсутня інформація щодо повторного звернення забудовника із заявою на видачу сертифіката про готовність об’єкту – ймовірно, забудовник усуває недоліки, наголошені будівельною інспекцією.

Зважаючи, що торговельний центр – місце скупчення великої кількості людей, забудовник має виконати всі норми, що стосуються безпеки громадян, позаяк останнім часом непоодинокі інциденти, як порушення будівельних норм у випадку надзвичайних ситуацій призводять до непоправних наслідків.

Представники ПП «Спартак» неодноразово заявляли про те, що збудували у місті не перший торговельний центр: ТЦ «Бутік» на вул. Чорновола та перехресті вулиць Шолом-Алейхема і Грушевського – це також проєкти, реалізовані С. Піддубняком.
Кемерівська трагедія  стала для українців потужним стусаном до перевірки своїх об’єктів із тимчасовим масовим перебуванням людей на дотримання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки. Тому пропонуємо згадати про безпечність закладів м. Бровари та шанси МакДональдс:

Пожежна безпека броварських шкіл та дитсадків: понад 20 – із півсотні можливих порушень 
Результати огляду супермаркетів і торгових центрів: чи може кемерівська трагедія повторитися у Броварах? 
Забудовник VS Громада. Чому забудовник перемагає? 
Броварський «Макдональдз» відкриють на Порошинці. ФОТО 
Дату відкриття у Броварах McDonald`s перенесено 
Відкриття McDonald`s знову відкладається. На невизначений термін 

Головне фото – «Трибуна-Бровари»

Джерело: Трибуна Бровари