Мажоритарники Горобець та Василевська-Смаглюк проголосували за ринок землі

image
13 Листопада 2019, 19:23
Поділитися:

БлогМажоритарники Горобець та Василевська-Смаглюк проголосували за ринок землі

Після бурхливого обговорення, не дивлячись на бажання людей продовжити мараторій, Верховна Рада прийняла у першому читанні закон про ринок землі, мажоритарники 95 та 96 округу на Київщині проголосуали “ЗА”.

Верховна Рада України 240 голосами ухвалила в першому читанні законопроєкт №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”. На сайті парламенту наведено підсумки голосування за фракціями:

“Слуга народу” – 227 “за”, троє “проти”, 16 утрималися, один не голосував; “Опозиційна платформа – За життя” – 0 “за”, двоє “проти”, 0 утрималися, один не голосував; “Європейська солідарність” – 0 “за”, 20 “проти”, 0 утрималися, троє не голосували; ВО “Батьківщина” – 0 “за”, 17 “проти”, 0 утрималися, 0 не голосували; позафракційні – 13 “за”, семеро “проти”, восьмеро утрималися, шестеро не голосували; Депутатська група “За майбутнє” – 0 “за”, троє “проти”, 16 утрималися, четверо не голосували; “Голос” – 0 “за”, 0 “проти”, 17 утрималися, один не голосував.

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення діє в Україні із 2002 року. 20 грудня 2018 року Верховна Рада продовжила його до 2020 року.

Не дивлячись на те, що згідно опитувань більшість українців готові підтримати на референдумі мораторій на продаж землі, фракція “Слуга народу” надала 227 голосів. Серед тих, хто підтримав законопроект, мажоритарники 95 та 96 виборчого округів Олександр Горобець та Ольга Василевська-Смаглюк.

Раніше Містоінформ писав, що Ольга Василевська-Смаглюк яка була обрана у мажоритарному 96 окрузі, до якого входять міста Буча, Вишгород, Іванків, відмовилась голосувати за зняття депутатської недоторканості. Також у місті Буча Київської області, депутат від партії “Слуга народу” Ольга Василевська-Смаглюк прямо заборонолила знімати себе на відео та вимагала попереднього погодження відеофіксації.

Джерело: МИСТОИНФОРМ