Майже третина мешканців Київщини мають пільги на сплату ЖКГ

image
19 Лютого 2021, 17:04
Поділитися:

На цьому тижні відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Платіжка». Під час заходу учасники обговорювали важливі економічні та соціальні теми життєдіяльності держави.

Як зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, наразі, в умовах зростання тарифів, держава підтримує майже 5 млн українців. Серед них – 1,8 млн пільговиків і 3 млн субсидіантів.

Безпосередньо на Київщині пільги на сплату житлово-комунальних послуг отримують більше 201 тисячі домогосподарств. Ще майже 136 тисяч забезпечені субсидіями на цьогорічний опалювальний період.

«Підтримка українців в умовах підвищення тарифів розглядалася на цьому тижні у всеукраїнських масштабах і це дуже важлива справа. Українська держава оновлює систему надання соціальних гарантій таким чином, щоб якомога більша кількість людей могла економити кошти. 30%  жителів Київщини такою можливістю вже користуються», – зазначив Василь Володін.

Нагадаємо, що для оформлення субсидії слід звертатись:

До уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг.

  • Упродовж трьох робочих днів з дати надходження вони передають документи відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення для подальшого розгляду.

До Міністерства соціальної політики України безпосередньо в онлайн-режимі.

  • Подати документи можна дистанційно. Для цього необхідно скористатися сервісом «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти. Після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту.
  • Щоб не відвідувати соцзахист, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID. Після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді.
  • Після входу в систему потрібно буде заповнити електронні форми. Йдеться про заяву на призначення виплат і їх надання в грошовій формі, а також подачу декларації про доходи та витрати. Після підтвердження внесених даних на адресу електронної пошти надходить повідомлення про підтвердження реєстрації та подачу документів.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація