Майже 91 тисяча гривень: ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення

Майже 91 тисяча гривень: ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення
27 Березня 2024, 14:43
Поділитися:

Києво-Могилянську академію як замовника реставрації 200-літніх келій Братського монастиря на Подолі оштрафували на понад 90 тис. грн за недопущення на будівництво представників Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Майже 91 тисяча гривень: ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення, фото-1, Фото: ДІАМ

Фото: ДІАМ

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

У приміщенні Державної інспекції архітектури та містобудування України в присутності представників Національного університету “Києво-Могилянська академія” розглянули справу про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Майже 91 тисяча гривень: ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення, фото-2, Фото: ДІАМ

Фото: ДІАМ

Мова йде про недопущення посадовців органів державного архітектурно-будівельного контролю на об’єкти будівництва — келії Братського монастиря, розташовані на території Києво-Могилянської академії. Замовник будівництва — НаУКМА — також відмовився надати необхідні документи.

Майже 91 тисяча гривень: ДІАМ оштрафувала Києво-Могилянську академію за порушення, фото-3, Фото: ДІАМ

Фото: ДІАМ

За результатами розгляду справи винесена постанова про накладення штрафу в сумі 90 840 грн. Її вручать замовнику будівництва 28 березня, – йдеться в повідомленні.

Інспектори ДІАМ вивчають дозвільні документи на реставрацію пам’ятки, а також перевіряють, чи будівельні роботи на об’єкті відповідають проєкту.

У ДІАМ зазначили, що продовжуватимуть роботу, доки не встановить реальний стан справ на реконструкції Братських келій.

Ми раніше повідомляли про те, що у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» заборонили спілкуватися на території вузу мовою країни-агресорки – російською. Заборона стосується адміністративного персоналу, студентів та викладачів навчального закладу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua