Майже 700 випадків кору на Броварщині за 2019 рік, захворюваність не зменшується

image
19 Червня 2019, 10:26
Поділитися:

Із початку року броварські фахівці зареєстрували 695 випадків кору на Броварщині, з яких 451 – у місті. У Броварах недуга припинила спад, який тривав після квітневого максимуму і протягом останнього місяця тримається на рівні 21-25 випадків за семиденний період. Дітей і дорослих хворіє приблизно однакова кількість. Такі висновки можна робити з аналізу звітів броварського міжрайонного відділу лабораторних досліджень.

Як ідеться в останньому звіті лікарів, минулого тижня кором захворіла 21 особа в Броварах – 7 дітей і 14 дорослих. Лише одна дитина наразі відвідує навчальний заклад. Це – садок «Джерельце».

При проведенні епідемічного розслідування відділ лабораторних досліджень установив, що ніхто з дорослих пацієнтів не був вакцинований від кору. А серед неповнолітніх були не щеплені або не повністю щеплені.

Де можна перевіритись на кір та зробити вакцинацію від недуги в Броварах – ОГЛЯД

На стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях Броварської багатопрофільної клінічної лікарні перебувають загалом 19 хворих, а 2 – лікуються в амбулаторних умовах.

За останній місяць фахівці тричі реєструють по 21 хворому на тиждень і один раз – 25. Протягом цього періоду захворюваність у місті тримається на одному рівні. А ще за місяць до того вона спадала: у середині квітня був зафіксований максимум у 41 хворого за 7 днів.

Загалом же за 2019 рік у Броварах і районі захворіли 695 людей, з яких 451 – у місті. Неповнолітніх серед жителів Броварів – 215, дорослих – 236. Водночас за останній місяць (4 тижні) дітей захворіло трохи більше, ніж повнолітніх – 49 проти 39.

Нагадаємо, кір є високозаразною і небезпечною недугою, яка може давати важкі ускладнення. У травні після захворювання кором паралізувало 12-річну дівчинку, яка отримала енцефаліт, як ускладнення. За свідченнями лікарів, дитина не має жодних щеплень. У родині захворів також її брат.

У відділі лабораторних досліджень вказують, що цьогорічна захворюваність на кір є найбільшою за 20 років спостережень у Броварах. Спалах недуги пов’язують із відсутності вакцинації в частини населення.

Джерело: Трибуна Бровари