Майже 4 млн грн: у начальника управління поліції Києва виявили необґрунтовані активи

Майже 4 млн грн: у начальника управління поліції Києва виявили необґрунтовані активи
26 Січня 2024, 13:12
Поділитися:

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило так звані ознаки необґрунтованих активів у начальника управління боротьби з наркозлочинністю головного управління поліції у Києві.

Кошти в сумі майже 3,9 млн грн можуть стягнути в дохід держави, повідомило НАЗК.

Є дані, що його дружина у 2022 році, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тис. грн, продала його своїй свекрусі, але продовжувала ним користуватися.

Минулого року жінка придбала земельну ділянку площею 0,12 га у Київській області вартістю понад 3 млн грн на підставі довіреності від свекрухи. У 2018 році мати посадовця придбала дві квартири в Києві, хоча проживає в іншому місці.

Спільні заощадження та офіційні доходи працівника поліції, його матері й дружини значно нижчі за вартість набутих активів.

Матеріали стосовно службовця направили до САП. Там мають погодити звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3,88 млн грн необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посадовця КМДА та його спільника викрили на хабарі.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua