Майстер-клас від бійців ССК «Булат» – фінішний акорд у благодійному марафоні «Будь у формі з БроДобро» – Трибуна

image
29 Травня 2022, 20:22
Поділитися:

Сьогодні на стадіоні “Спартак” відбувся майстер-клас із військової підготовки від бійців спортивно-стрілецького комплексу “Булат”. Захід проходив у межах благодійного марафону «Будь у формі з БроДобро» за підтримки Броварської РВА. А по закінченні заходу відбулося нагородження найактивніших учасників марафону.

Сьогодні відбулося останнє тренування благодійного марафону — майстер-клас від бійців ССК “Булат”.

Нагадаємо, протягом семи днів на стадіоні “Спартак” тренери спортивних клубів Броварів проводили тренування за добровільні внески на підтримку ЗСУ.

Зокрема, гроші збирали на закупівлю для наших воїнів амуніції. Такі активності організувала волонтерська спільнота “БроДобро”, яка допомагає нашим воїнам із початку повномасштабної війни.

Бійці ССК “Булат” продемонстрували майстер – клас із пересування.

БроДобро, майстер-клас Булату

А також показали зброю, яку використовують наші ЗСУ у боях, та розповіли про неї. Зокрема, про протитанкову й автомати. Охочі мали змогу приміряти на себе і амуніцію – шоломи та бронежилети.

БроДобро, майстер-клас Булату

БроДобро, майстер-клас Булату БроДобро, майстер-клас Булату

Військові дозволили присутнім, серед яких була значна частина дітей, пройти зі зброєю  умовну “смугу перешкод”.

БроДобро, майстер-клас Булату БроДобро, майстер-клас Булату

БроДобро, майстер-клас Булату

Марку – 9 років і він навчається в 5 класі броварської ЗОШ №10. Хлопчик хоче стати військовим, тож уже зараз активно цікавиться зброєю, багато про неї читає, а сьогодні вперше взяв її до рук. Зокрема, протитанкову зброю. “Сьогодні я зрозумів: щоб стати військовим, потрібно багато тренуватися. Я раніше ходив на теквандо і хортинг, зараз ходжу в музичну школу. Але військовим усе рівно хочу бути”, – говорить Марк.

БроДобро, майстер-клас Булату

Марк із автоматом

БроДобро, майстер-клас Булату

Броварчанка Наталія одна з тих, хто під час майстер-класу потримав у руках усю наявну зброю, приміряв на себе каску та бронежилет.  “Я завжди цікавилася зброєю і стріляла також непогано, –  каже жінка. – Але зараз приміряєш на себе ту чи іншу ситуацію, адже війна. І якщо, не дай Бог, буде ситуація, коли потрапить до рук зброя, ти маєш знати, як нею скористатися”.

БроДобро, майстер-клас Булату

Наталія

БроДобро, майстер-клас Булату

Інші жінки також активно цікавилися зброєю

БроДобро, майстер-клас Булату

Наталія розповіла, що в неї воює двоюрідний брат і вона переймається, що часом він не одягає бронежилет, адже амуніція  не достатньо зручна, тож втрачається мобільність. “Я побула в бронежилеті всього кілька хвилин і він мені вже намулив плечі”, – каже Наталія. Тож пропонує подумати над тим, щоб бронежилети були значно комфортнішими для наших воїнів.

Наталія працює конструктором жіночого одягу, і хоча її робота не воєнного напрямку, за необхідності не проти взяти участь у нових розробках бронежилетів, які б полегшили нашим воїнам тягар війни хоча б у такий спосіб.

Депутат облради Олег Іваненко, чия волонтерська спільнота підтримує не лише бійців “Булату”, каже, що під час майстер-класу воїни роблять важливу справу, навчаючи громадян поводитися зі зброєю. Також він сьогодні для себе побачив належну підготовку воїнів ” Булату”. “Я приїхав подивитися на них, і вони справді класні”, – каже Олег.

«Наші ЗСУ – неймовірні. Ми надихаємося їх мужністю і просто не маємо права нічого не робити», – Олег Іваненко

 

БроДобро, майстер-клас Булату БроДобро, майстер-клас Булату

Кількома годинами пізніше на стадіоні “Спартак” нагородили найактивніших учасників благодійного марафону “Будь у формі з БроДобро”.

Начальник Броварської районної війської адміністрації Павло Проскочило та заслужений майстер спорту з дзюдо і самбо, бронзовий призер перших Європейських олімпійських ігор із самбо 2015 року, фіналіст чемпіонатів світу і Європи з самбо, військовий, який нагороджений орденом Данила Галицького Тоноян Размік, вручили 27-ми найактивнішим учасникам марафону сертифікати. Серед нагороджених —  тренери, а також 14 дітей. Усі нагороджені отримали знижки на абонементи в спортзали, а також на індивідуальні заняття до тренерів.

БроДобро, нагородження

За вагому роботу грамотами Броварської РВА відзначено шістьох волонтерів спільноти “БроДобро”:

 Марину Герасименко
Олександра Сушиліна
Наталію Мандебуру
Катерину Оникійчук
Анастасію Руденко

та координаторку волонтерів Уляну Шух.

БроДобро, нагородження

Нагородження Олександра Сушиліна

БроДобро, нагородження

Павло Проскочило, Уляна Шух і Тонояк Размік

БроДобро, нагородження

Та на цьому волонтери “БроДобро” зупинятися не планують. Уже з 1 червня стартує два благодійні інстаграм-аукціони «Chastynka.bro”. Але про це – дещо пізніше.

Фото – авторки

Читайте також

«Ми вже чуємо запах перемоги», – броварські волонтери «БроДобро», які підтримують крила наших воїнів

«Ми працюватимемо стільки, скільки потрібно», – працівники ветаптеки

Броварчанин Євгеній Гредунов – один із тисяч добровольців: «Моя мета – жити у вільній країні»
«Піца – універсальна стратегічна страва», – директор мережі піцерій Pizzburg про те, як підтримують наших воїнів
Броварський напрямок: бригадний генерал Валерій Ємбаков про роботу 13-го сектору оборони Київщини

Джерело: Трибуна – Бровари