Майстер-клас по виготовленню незамінного атрибута прийдешнього свята- писанки

image
26 Квітня 2019, 15:00
Поділитися:

24 квітня 2019 року, напередодні одного з найбільших християнських свят — Великодня, у Комунальному закладі Сквирської районної ради «Сквирський районний інклюзивно-ресурсний центр»  пройшов  майстер-клас по виготовленню незамінного атрибута прийдешнього свята- писанки.

Великдень — найсвітліше, найбільш шановане у народі свято. У різних країнах світу його святкують по-різному. В українського народу побутують свої чудові звичаї та традиції, які передаються із покоління у покоління багато років.

Безумовним символом Великодня є українська писанка, яка має багатовікову історію. Та писанка – це не лише окраса пасхального кошика, який освячують напередодні Великодня, і яка, в залежності від кольорів, орнаментів має власне трактування, це і могутній оберіг.  

Саме виготовлення цього незмінного оберега, а також атмосферу творчості, натхнення , радості створили: вчитель-логопед Сквирського РІРЦ-Муштрук Тетяна Василівна та мама вихованця Сквирського РІРЦ- Попова Ірина Вікторівна.

Наші майстрині  навчали діток виготовляти писанки у техніці декупаж, розфарбовувати та оздоблювати  писанки виготовлені з картону, робити писанки із пластикових ложок та включати їх у композицію.

Особливо приємно було зустрічати наших гостей від ТОВ «Сквирянка» , Генеральним директором якого є Дорошенко В.О. та представника народного депутата Глиняного Л.П. – Власюк Тетяну Григорівну, директора по взаємодії з органами місцевої влади та зв’язкам з громадськістю.  Дорогі гості приймали активну участь у майстер-класі і допомагали нашим вихованцям виготовляти великодні подарунки. По завершенню заходу Тетяна Григорівна  вручила усім учасникам майстер-класу  подарунки- продукцію ТОВ «Сквирянка», яка є незамінною на нашому столі і на столах ще 50 країн світу!  Щиро Дякуємо нашим гостям за їх чуйне серце ,  доброзичливість та підтримку!

Батьки разом зі своїми маленькими майстрами та майстринями із великим задоволенням вчилися народному мистецтву. По завершенню майстер-класу кожен тримав у своїх руках власне творіння — писанку-оберіг і смачні подарунки від неймовірної торгової марки  «Сквирянка».

Джерело: Сквира.info